Anemia.

Siapa sini ada anemia time preggy? Memang kena bersalin awal ke macam mana eh? Takutla pulak . Hb low jadi 8.7 pulak hm padahal dah makan untuk naikkan hb. Kemungkinan bersalin awal then czer , allahu takutnya??

1 Balas

Saya hb paling rendah 7.2. Doc dah risau sampaikan ambil sample darah saya utk ujian talasemia. Nasib baik saya bukan pembawa talasemia. Saya tak ada la kena paksa bersalin awal ataupun czer. Saya bersalin normal 39 minggu. Cuma nurse dan doc akan pantau keadaan kesihatan ibu hamil yg ada anemia. Sis banyakkan makan makanan yg kaya dgn zat besi selain makan ubat yg klinik bagi.