Hb low & anemia

Normal ke kerap pening kepala, badan lesu disebabkan hb low & anemia time pregnant ni? Ada tips tak macam mana nak atasi 😥 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

mkn buah jambu batu utk normal kn HB , klau rasa pening pitam nk pengsan tu minum air jus buah, kerang, daging, bayam ke apa utk tambah darah... ubat tambahan doc bagi pon kne makan, stil x okey jgk ajak husb buat aktiviti ii ringan kt luar amik udara ii segar, busy kn diri sikit utk kluar kn mood happy tu... kdg bila ada sakit ii mcm tu x elok tido dok sorang diri... lagi ii first pregnant... benda ii halus ni suka ganggu emosi dan fikiran ibu mengandung ...