Due 18.09.22

Siapa sama due dgn sy, sda bli kelengkapan baby takk??? Apa2 perlu bli blh bagi list tak

24 Balas

https://my.theasianparent.com/barang-wajib-ada-bayi-baru-lahir Selain tu,, sis boleh ke IG: drbabyoutlet kat IG ni jual set baju bayi lengkap. Tak perlu pening² lagi dah. Pilih je nak pakej apa dan nak design mcm mana baju anak tu. Dari set basic sampailah premium. Harga pun berpatutan tau. Sy pun beli baju anak sy kat drbabyoutlet je. Dan barang keperluan ibu ke hospital sis boleh je cari di shopee ada set lengkap tinggal packing dalam ziplock masuk bag je pergi hospital. Ni link sy sharekan: Check out Set Labour Room/Newborn set lengkap untuk BABY & MOMMY 🔥FREE GIFT🔥 for RM220.00. Get it on Shopee now! https://shopee.com.my/product/217659845/10530205294?smtt=0.347723814-1654578060.9. Ni link ziplock hospital sis tinggal packing je ikut barang kat ziplock tu. Mudah sgt bagi first time mummy tau: Check out 🇲🇾PREMIUM FULL SET(9pcs+1 free gift) Maternity Plastic Ziplock Beg Packing Barang Keperluan Baby dan Ibu Bersalin for RM32.00. Get it on Shopee now! https://shopee.com.my/product/3405897/13668626328?smtt=0.347723814-1654578208.9.

Sis boleh google , dalam apps ni pun ada . Simple tak perlu banyak benda . Mcm saya beli yg rasa penting betul nak guna masa baby lahir & pantang . After that baru topup . Mcm baju sis boleh beli yg 0-3 , 0-6 , 3-6 months . Atas sis nak sampai berapa months . Ada 1 design 1 patterns yg jenis full cottons / eyelets yg ada long & short & singlet then rompers / jumpsuits . 1-3 helai for outdoor . Mittens & Booties set sekali design baju or plain , topi if blankets yg jenis kosong , tapi trend sekarang beli yg hoodie blankets . Kain napkin , barut . Selebihnya for baby care , bottle , nursing , baby mattress . For mommy care , in pantang .

kita sama due lah .. saya topup barang2 mandian pampers je sbb 2 thun lepas sy bersalin anak syurga..x sempat nak pakai brg2 sblum ni ..nasib x pernah bagi org baju2 arwah so next ni insyaallah adik dia rasmikan pakai baju arwah masih simpan lgi smpai skrg..bole dah sis nak beli sikit2 mana yg mampu dan penting masa pantang ..lepas pantang baru bole topup lgi

saya due 17/9, dh beli barang baby dalam 70%, sekarang tengah survey nak beli barang keperluan berpantang untuk mommy baby pulak..🥰 awak kena rajin search post2 sebelum ni kalau nak dapat info.. https://shopee.com.my/product/26290183/10517145141?smtt=0.21531977-1654593848.9 http://jagungsedap.blogspot.com/2015/03/list-barang-baby-dan-ummi.html

sy 22/9/22... x beli apa pun lg.. hari2 tgok shopee🤭 x sabar nk shopping.. lg x sabar nk tgu baby lahir.. 4th baby dah.. tp feeling mcm anak 1st😅

sy 08/09 dah start beli sikit2, cuma baby care belum beli lagi..baju2 sume almost complete..semoga urusan mummy2 kat sini dipermudahkan

sy due 05/9/22 🤭.. dh beli baju sikit2 je.. ada yg on9 ada yg kedai fizikal.. sy gdm on ubt risau tberanak awal🤣🤣

due lebih kurang sama saya sis. sboleh beli dah sikit2 baju, mitten, towel, barut tengok contoh list mana² pun okay

Sy 13/9/22 Bru ja completed 💯 smlm Sy pun rujuk post² org je 🤭 ¹st pregnancy should be like this