Due date 16/7

Hai ibu² siapa kt sini due date dia bulan 7??? Korang dh bli brng baby blum??? Agak² kandungan brp bulan ye bru seronok bli barang baby???#ingintahu #BakalIbu

38 Balas

saya due date 20/7. barang baby baru ja beli penghujung bulan ke 7 pregnant. nak beli awal taktau apa perlu beli dulu sebab 1st time pregnant. sedar sedar eh dah tak banyak masa ni sebab masuk 8 bulan orang cakap kena get ready ja. so cepat2 buat list & start membeli hari tu. penat & teruk sikit la sebab beli last minute dengan nak kena beli banyak sekaligus then pakaian nak kena basuh lagi. agak letih sebab perut dah besar. beberapa kali juga la nak cuci semua pakaian baby. bab membeli tu memang seronok tambah tengok baju comel comel rasa nak beli semua 😁. saya banyak beli terus dekat kedai & ada juga sikit beli dekat shopee. mujur la dah siap packing separuh tinggal nak tambah tambah je mana yang rasa perlu untuk bawa ke hospital nanti. so pada yang masih awal tu boleh la beli sikit sikit untuk elak jadi macam saya. mujur baby baik taknak keluar lagi. kalau tiba tiba nak keluar awal jenuh kelam kabut laki bini 😅

Sy due bln 9 tp dh 90% siap beli ☺️. Sebab ada sejarah bersalin pramatang. Syukur sbb dari anak 1st smpai ke 3 mmg sy beli sikit2 dari 19-20 weeks ke atas. Anak sulung sy bersalin 33 weeks tepat, sy bermalam kt hospital 32 weeks sbb bleeding. Tp syukur masa tu dah siap dah sediakan brg2 semua Alhamdulillah 🥰 Beli la sekarang sis, dh boleh sgt tu.. nak cuci dan sorting lagi, btw tahniah ya 🥰🥰🥰

2y ago

bersalin 33 weeks berapa lama kena tahan wad tu n berat baby berapa?

5 bulan dah start beli... 6 7 bulan start basuh.. & packing siap2.. prepare masuk bag ape sume.. pastu letak dlm keter.. walau dah tahu nk elective czer.. tetap prepare awal2.. nnti tggl p je.. sebelom p spital tu.. check lg skli kot tertggl.. ni kalau relek2 la.. kalau dh sakit mmg xsmpat.. ade mase check la semula.. selamat mmbeli..

Sy skang 33w3d due 23/7 bru jee beli tp tu pon xsetel lg semua, n nak basuh n pack masuk beg plk . cuba siapkan risau juga sbb doc cek sy placenta previa type 1 dan due diawalkan czer walaupon dalam hati nak normal. Doakan sy dipermudhkan urusan bersalin anak pertama ya semua dan semua ibu2 bakal bersalin .. aamiin

26/7 🙋🏼‍♀️ smua dah . smua dah pack.. dah susun kt ruang tamu dah beg smua. sbb nnti 15/7 g rumah parent get ready branak hospital sana..senang . trus angkut je. sy beli brang2 bby xsilap masa 3 4 bulan rasa..skrg ni dah xfikir apa dah.. dok berjalan je😆

2y ago

ehh ada kawan sama due. hehe. inshaAllah aminnnn ❤️

Sy 13/7. Start beli masa 5bulan sbb risau tak larat nak berjalan sana sini bila sarat. Start 7bulan mmg sy tak larat sgt2 nk keluar rumah, nasib baik sy dh beli barang sikit2 awal tu. Minggu lepas checkup nurse pesan suruh sy start kemas beg hospital, so sekarang semua dh siap. ☺️

2y ago

Ye sis. Sy pun byk online yg mana sy tak berpuas hati sy akan keluar cari. Tak larat nak meronda shopping byk2, mengah sgt rasa😅

Sy 3/7 , dah settle semua brg bby. Beli bulan 5 rse nya xsilap. Sbb nurse pesan prepare awal2, lepastu kene sllu bwk brg beg bby dh kalu kluar kemana2. Skrg pn tgh sarat. Xlarat rsenyaaa kalu nk kluar skrg nk cri lwt lwt time sarat ni.

Saya start 5 bulan dah beli , terpikir masuk trimester 3 tak larat nak kesana sini . Tupun beli dekat Shopee . Hehe now dah cukup lengkap yg penting semua . Now masuk 36 weeks berjalan ja hobi saya . Tak pikir apa dah .

Kemudian saya banyak beli starting from last month sebab pergi 2 kali baby expo and then beli macam macam barang from shopee heeheh ni baru survey2 dekat physical store heheeh.

due kita lebih kurang.. sy dh beli sikit2. yg lain pakai kakak n abg dlu pye je. yg x beli lg set berpantang, brg mandian baby. rsa ada lg x complete, tp x tau apa..hahaha