Sangkut air gula

Siapa pernah sangkut minum air gula? Pastu nurse minta jumpa doc. Ada perkara lain ke lepastu?

2 Balas

bsp la tu sis.

2y ago

kalau boleh,sis try baca pengalaman kawan² dlm ni,juga buat carian d internet tentang cara² cantikkan bacaan bsp. kalau gdm on diet mcm sy,doc bg peluang bersalin ikut due date. kalau gdm on ubat kena bersalin 38w,kena paksa walaupun belum masa nak bersalin. lagi teruk bila cucuk insulin bersalin 36w awal,sama ada induce atau czer. lg pun,bila cucuk insulin sy takut,sebab tu sy strict jaga diet terutama bila masa nak bsp. tp bukan bermakna masa bsp je jaga makan,hari² biasa pun kena jaga diet juga. kalau sy ada masanya sy cheat diet,tp kena tahu diri la. tak la makan mcm dulu. nak mkn manis,jamah sedikit je. badan kita akan biasa perlahan-lahan bila start diet. cukup sebulan sy dah tak ambil nasi lebih dr 1 senduk,kalau pun lauk sedap sangat ratah je lauk tu tanpa tambah nasi. minuman atau makanan manis elakkan