Minum Air Gula Lepas Bersalin

Hai ibu2.. nak tanya siapa ada pengalaman minum air gula lepas bersalin? lepastu apa jadi kalau kita sangkut keputusan tu ya?

5 Balas

Inshallah x sangkut cuma awk kene jaga makan lah masa pantang tu . Sy bacaan masa prgnnt sangkut 9.2 lps bersalin 5.3 terus discaj dri gdm 😅 sy x minum dekat kk sy minum klinik luar . X larat nak tunggu dekt kk lagi2 ada anak kecik leceh

sy mnum air gula,2minggu nurse tk ada call..tp smlm nurse call utk bg tarikh apnment baby utk 2bln,tp nurse ckp result air gula sy ada sikit sgkut,perlu mnum air gula skali lg katanya utk 6minggu lg ke 6bln lg tk pasti😔..mmg mcm tu ke?

alhamdulillah xsngkut, sngkut time pregnant je 🥲 yg sy tau klau lepas bersalin sangkut gdm, dorg akan start rawatan susulan utk kencing manis .. ni sy sndri tnya doc time bersalin haritu 😁

🙋🏻‍♀️Alhamdulillah tak sangkut. Kalau sangkut, awak akan terima rawatan sebagai pesakit diabetes.

Alhamdulillah xsangkut jgk...