help me ?

siapa pernah kena, waktu hamil sesak nafas dan sakit di bahagian dada??dan apa yang perlu kita lakukan??dari semalam muntah macam air paip..dan sekarang cirit birit pula.

8 Balas

Pernah kena. Masuk angin org cakap. Cuba makan sikit dulu mcm biskut ke roti. Lepastu sapu minyak yuyi. Saya haritu keluar masuk tandas 6kali dalam masa sejam. Lepastu terbaring. Macam sengugut pula hahahaha tidur jap lepastu ok

4y ago

terima kasih awak 💋💋

angin tu sebab kn sentiasa mkn cukup waktu x leh lewt sy prnh kn dlu.smpi munth2.g klinik doc bgi ubt.los tu kn blik.kn mkn 24jam jgn bgi perut kosong or ruang angin masuk doc ckp

Samalah saya baru kena semalam. Tak boleh bernafas. Sakit sangat dada. Lepas muntah keluar semua makanan baru ok sikit. Saya urut je depan belakang dengan minyak yuyi

4y ago

Kena urut & gosok2 sikit. Saya memang jenis berangin. So saya urut je and paksa angin keluar kat mulut sampai lega

Jangan biarkan perut kosong atau terlebih kenyang.. makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sedikit

Sy pun sesak nafas semalam tapi x plk muntah2.. skrg 32 weeks da..

4y ago

Pg hospital trus msuk lbour room sis

Heartburns..mkn kerap dlm kuantiti sedikit

angin tu..tapi kdg sakit dia bukan main..

4y ago

betul tu..smpai tkde selera nk mkn..takut klua balik mknan yg da dimkn tu..

Poison food ke? Xg klinik?

4y ago

bkn..dktr ckp angin..da tk boleh than sgt smlm..smpai rase tk boleh nafas..balik klinik terus mkn ubt angin yg dktr bgie..sapu mnyk kt dade dgn belakang dada pn tk jln jgk..