ADA TAK YANG PERNAH KENA CIRIT BIRIT MASA AWAL KEHAMILAN ?

Normal ke tak ye kalau kena cirit birit masa awal kehamilan? Siapa ada pengalaman macam ni ?

11 Balas

sy pernah kena cirit birit waktu awal pregnant sis . tapi sy banyak makan pisang , betik dan bnyakkan minum air masak 3l sehari . lepas amakan tu , dah tak cirit birit dah .tapi nurse pesan klw lebih dr 10x kena terus ke hosp

Saya mase mula2 sembelit.. Lepas dah minum susu anmum.. Beyak2 plak..mesti bngn tgh mlm at least 2 kali beyak 😄tp alhamdullillah x delah plak cirit birit sepnjg hari..

Sy kena cirit birit awal preggy. Masa tu tak tahu lagi preggy. Makan byk sgt durian sampai cirit birit. 2 hari lepas tu baru tahu mengandung.

Sama sy sis. Muntah2 cirit birit smpai 2 mgu. Xboleh makan or minum apa2 smpai lepas tu gastrik plk. Berat turun mendadak

saya awal awal tak cirit.. pertengahan sampai hujung cirit sahaja , saya bagitau nurse dia cakap tu biasa..

Haah cirit birit jugak.. tp time tu blum tau pregnant.. 5w buat upt lps tu stat sembelit plak 😅

Saya kena sembelit.. Tp suami saya pulak kena cirit birit.. Pembawaan agaknya 🤣🤣

Aah normal sis, sbb saya sebelum tau pregnant cirit birit juga 😅

Sya prnah sis.. Rsa mcm nk du2k dlm tndas n tk nk kluar je dri tandas

sy mula2 tu cirit birit juga tp skrg smbelit plak ..