Injection Zat Besi

Siapa pernah kena injection tambah zat besi? Kalau x silap la, sebab kan anemia of pregnancy, hb pun paras hidung. Kalau hb low lagi, kena la injection Zat besi ni..?

4 Balas

Sy pernah.. nma zat besi tu venofer.2x inject dah.. 1 sesi 5 kali inject selang sehari.sesi yg 1st dlu hb still x naik.. skrg tgh inject utk sesi ke 2 pon sma gak 5 kali inject selang sehari.. skrg hb 8.9.. arap2 abis sesi ke 2 ni hb naik smp ke bulan.. x larat da ulang alik klinik.hehehe.