Jahitan melahirkan normal

Siapa pernah kat sini lahir normal dijahit ? Pastu jahitan tu dah ok tapi keluar isi kira macam tumbuh isi ?

9 Balas

Sy mula2 benang renggang sbb bnyk berjln masa ank masuk wad sbb kuning.. 2hari lps tu terlupa pulak berjahit.. Hurm naik kereta mcm org sihat.. Terbentas 3jahitan.. Suruh nurse tngkkan takut2 kene jahit balik.. Tpi nurse ckp okay je sbb isi dh tumbuh.. Dan nurse nasihatkan bnykkm mkn protein(dada ayam) n vitamin c (buah oren)Dan sapu gengigel.. Alhamdulillahhh tak smpai seminggu yg luka bentas tu baik.. Hihi.. Isi tumbuh tu nmpk selaput warna putih tak silap.. Jdi sis tumbuh isi atau bengkak?

4y ago

Oo alhamdulillah.. Most welcome...

sy pernah alami tu.. die mcm bengkak kan.. sy cuba gunakan ubat cuci pusat baby, yg putih tu.. xsakit pun, dan cepat mengecut.. xsilap sy ubt tu, ubat cuci luka.. sis boleh cuba.. ataupun kurang kn pergerakan

Normal n djhit sbb dgunting mase tgh nk lhirkan bby mase too..xde plak tmbuh isi..juz jhtan to cntum blk je la

Saya dah 20 hari..tapi masih pedih2 lagi..tempat luka yg dh hilang benang tu mcm timbul sikit

4y ago

Ada jumpa doktor tak ? samalah timbul haritu kecik sekarang makin besar sikit isi tu.

saya jahit juga, sekarang dah ttup . kalau keluar isi tu means nak ttup jahitan la tu.

4y ago

soalan ni dah lama ke? payah juga nak detect dekat tAp ni. hehe

Saya. Kdg rse bgilu sikit. Xde plk nk refer dr sbb igtkn biase😅

hi sis saya nak tahu mcm mana perkembangan sis ttg isi lebih tu?

4y ago

dia hilang sendiri ke?

Saya ada. Tpi xde pulak refer doktor ke apa.

4y ago

oh thnks jwb soalan sy

Sayaaaa

4y ago

Awak jumpa doktor tak ?