siapa pernah alami chemical pregnancy?

siapa pernah alami kehamilan kimia?apa simptomnya

17 Balas

saya pernah kena sekali. bulan pertama check upt double line. check kali kedua naik 1 line saja. time tu rasa breast lain macam, tu ja. lepastu saya p klinik scan, doktor kata rahim kosong. maybe chemical pregnancy. lepas 3,4 hari saya period. bulan kedua tiba2 tergerak hati nak check upt, 10upt saya check sis 😬😬, tak yakin p balik ke klinik yang sama. check2 ada rezeki saya. Alhamdulillah sekarang anak dah 2 bulan .

Sya penah chem pregnant tahun 2021, cek upt sbb period dh lewat 14hari. +ve mmg samar2 je. P klinik nk confirmkan doktor scan atas dan bawah x nmpk janin. Mkn ubat kuat rahim pn x dpt survive jgk. Seminggu lps tu cramp perot then turun sndiri dan terus period spt biasa. Good luck sis.. bykkan rest dan berdoa.

Saya penah kena juga, tahun lepas dan tahun ni 2kali kena. Yang kali ni harap sangat ada rezeki🥲 2hari lepas saya scan doc kata rahim kosong anggaran 6weeks. Moga ada rezeki saya kali ni. Doc suh dtg semula 2@3weeks lagi🥲

sy chemical pregnancy haritu upt positive smpai negative...pastu selang 2minggu period sy turun mcm biasa...period sy regular tiba² xdtg period excited la check tapi xda rezeki lagi sy chemical pregnancy..🥲🥲

12mo ago

ya betul sya tahum lepas bln 8..p scan 8week..tp kntung kosong. lepas semiggu br gugur..sebelum gugur tu memang bleeding la sikit2 ja..pastu tgh mlm sakit mcm org nk bersalin.pg tu kluaq darah seketul..esknya pulak br kantung tu jatuh..sedih tgk kntung kosong..Alhamdulillah skrg ni dh 6week harap² semuanya di permudahkan..

maaf tumpang tanya , baruni scan di kk sy dah 6weeks , tapi period 3minggu lepas , dan ikutkan apps esok sy period utk bulan ni , kalau esok ada turun darah mcm period tu maknanya apa ? kena pegi hospital tak ?

mknanya tu bkn pregnant kan?sbb sblm ni sy mmg sejenis yg rajin check upt..cth esok due period..harini sy akan check..kadang2,double line samar2..tp esok nya tu kluar period..mknanya tu chemical pregnancy ke?

11mo ago

samala bazir upt je hahahaha 😂 bila check kat umah positive semua upt 4jenis upt tapi bila test kat klinik negative 😂 sedih masa Tu doktor ckp mgkn sy chemical pregnancy...

kemungkinan produk yang kita guna tu ada bahan kimia. boleh follow tiktok dr raihana ismail. dia ada bagi pencerahan soal ni. sebab sy xingat jenis kimia yg disebutkan ingat triclosan tu je.

Saya dua kaliii. Bila test upt mmng naik double line tapi kabur. Simtom : pening, perut sebu, rasa bloated, sakit pinggang, nak terkencing. Tak lama tu. Seminggu kemudian turun period🥹

6mo ago

hello sis. sy pun alami perkara yg sama. nk tnya, perlu gi klinik tak? atau just jalani khidupan mcm biasa makan folic acid?

Rasanya belum sempat ada simptom. Sebab chemical pregnancy ni kandungan tak jadi. Check upt positive, tiba2 turun darah macam period biasa. 😊

sye pernh.smpai 12w.upt positif tpi line samar².scan 2mgu 2mgu 2mgu..tetap x nampk janin.kantung sahaje.2hari bleeding..akhir skli kgguran

11mo ago

Sis check upt berapa kali dapat result samar2 tu?