Chemical pregnancy

Hello.. ada ibu2 yg pernah alami chemical pregnancy? Apa tindakan selanjutnya ya? Perlu rujuk doc ke?

9 Balas

sy 🙋chemical pregnancy Bulan 3haritu..upt sy Naik 2line pastu samar² smpai xda line...jmpa doktor dia ckp kemungkinan chemical pregnancy.. doktor suruh tggu 2,3hari if keluar darah period bermkna sy chemical pregnancy..xsmpai 2hari sy keluar darah period heavy 7hari je..pastu cycle jadi pnjg Bulan Tu next month dah okay semula ...ngs jugak rasa mcm nak meraung Pon ada..tapi xpela allah dah tetap Kan blm rezeki sy Dan suami lagi...redha jela...sy hrp allah beri sy gelaran ibu jugak suatu hari nti...🥰

5mo ago

xda kantung benda xlekat dekat dinding rahim..Kalo dah lekat ke dinding rahim Dan Ada kantung lebih kepada gugur...haaa cmtula...🤭🤭🤭

Sy pernah, tahun lepas period lewat 3 hari check upt naik samar. Masa 5 minggu dh keluar darah skit. Sy Pergi scan kat klinik dinding rahim tebal, blood test positive pregnancy tapi doctor bgtau tunjuk mcm baru 1-2 weeks, scan pun tak nmpk apa2. Non stop bleeding jugak utk 2 minggu tapi sikit2. Sy turun naik clinic utk double check, habis dlm 1k. Last2 mmg tak de rezeki.

Pernah kena..check upt positif, clearblue positif..check darah pun positif..tp lps bbrpa hri kluar spotting n darah ketul2..check scan dr bgtaw kmgkinan chemical pregnancy..Alhamdulillah lps je kjdian, xsempat next period, dh lekat lg..☺️

Sy dah 2 kali chemical pregnancy. Upt sekejap positive sekejap negative . Asal cek upt samar2 ja. Pergi scan tak nmpk apa2 last2 datang haid. Sedih juga la sebab berharap sangat nak ada anak

pnh kena check double Line punya teruja kita, sekali check lg sekali rupanya chemical pregnancy.tp lepas 2minggu mmg betul2 pregnant

chemical pregnancy selalu xsmpai 6w. keluar darah MCM period je. gi scan kalau dah bersih ok dah tu. doc xbg ubat pon

5mo ago

alright! thank u infonya 👍

Mmg kene rujuk doc secepat mungkin lah sis kalau awk dh thu berlaku abnormal pd pregnancy awk

lps da habis bleeding/period tu sye peg scan kt klinik swasta tu confirm memg xde pape..

5mo ago

xde..

saya dah 2 kali kena chemical pregnancy😩😩😩