tolong ibu2 yg tahu...

Siapa penah makan ubat kuat kan rahim.. DUPHASTON bile makan memg sakit keple n muntah2 ke...

11 Balas

Taktau lah klu ikut pd badan org lain .. Pernah mkn masa mula2 disahkan pregnnt . Tpi tkde pun rse pening atau muntah2. Klu zincofer yer. Akan loye and muntah2😂 huhuhu

Ya , saya pon ambik juga, dya rasa memang pening pastu termuntah, saya try check kt google memang tu efect dr obat kuat rahim tu

Saye tengah ambil Duphaston. Setiap kali lepas makan ubat tu mesti rasa pening teramat sangat. Mungkin side effect ubat.

4y ago

awak bpa mggu pregnant doc bg duphaston

Sy ambik ubt tu jgk.. Tp xde plak sakit kpla and muntah2.. Ok jerr.. Tp sy rsa sis ne ada morning sickness ne..

Side effect ubat tu memang pening melampau berpusing dunia ni ha satu apa pon xboleh buat..

Sye amik ubat tu xde effect pula. Ke x terasa since masa tu morning sickness teruk sangat

Saya xprnah mkn, tp kawan sya pnh mkn, mmg nmpk gaya cenggitu la

Ikut org kut.. penah mkn . Ok je..

Alhamdulilah sy mkn ok je

Sy mkn mmg pening