Glucose Dlm Air Kencing

Siapa mommies yg pernah alami? Sy 26w checkup tiba2 detect ada glucose dlm air kencing. Bila nurse check bacaan gula dlm darah ok je 4.4 normal. Kenapa jadi cmtu ye mommies? Risau. Cmne nk jaga ye. Takut gdm masuk 3rd trimester ni ? sebelum ni alhamdulillah takde gdm

2 Balas

Saya 🙋‍♀ sbb kebetulan baru lepas minum air gula , so doc kata result air kencing tak valid sbb ade glucose . Kena repeat lagi next week .

4y ago

Oh maybe sbb air gula tu. Sy pagi minum susu+kurma+oat. Ke sbb tu eh dia masuk urine 😂

Sy pn sama sis. Ad ibu2 lain mcmni x?