menahan diri

Siapa mcm sy..anak dh 2..dulu anak sulung je ke mne2 dgn kita..kita main,bwk jln,gurau2,tido sme..tp sejak dh ade anak kedua,,berubah semuanya..kita kerap mrah,kerap tinggi suara.kdg tu,sy dh cuba kawal..allahuakbar..dok menahan dlm bilik je..bila ank sulung tido,sy tenung je wajah dia..sorry sayang..mama minta maaf..

2 Balas

Sy pun cm 2 .. Tp syukur apa2pun rutin sblm ada ank ke 2 tetap sama n cm kekak kn bb xmh dia rasa terabai..cm masa kurang ckit bila masa bf adk plus kch tdu adk.. Mrh pun klu dia kasar sgt men dgn adk dia ..

Ada yang ckp , bila second baby keluar , kita kene focus lebih yg First , sbb yg second baby tu tak memahami mcm yg first lagi ...

4y ago

mungkin sis penat kot .. yela anak da bertambah mood jadi berubah .. xpe slow2 take time .. tp kene banyakkan istighfar yeee , kdg kite nk marah sikit je .. tapiii syaitan lebih2