blighted ovum

Hari ni pkul 9.30p.m sy dan suami pergi klinik utk bt pemeriksaan baby. Sj nk tahu condition baby mcm mn.. Ini scan y kedua sy dlm 11mgu pregnant.. Selama dlm bilik tu mcm2 di ajukan soalan oleh doc, 1st scan dkt klinik mna, sape doc. Dah g bt buku ke blom.. Sy dh mcm ragu2 nape byk sngt soalan.. Rupanya kantung sy kosong.. Hanya kantung semata, tp baby xde.. Allahuakbar, masih menahan airmata dr jatuh depan doctor.. Selpas kuar je bilik airmata xdpt lg menahan lg2 nmpk mata suami dah berkaca,cuma dia masih mampu menahan diri.. Ya allah, kitorang mcm xpercaya 2 tahun lebih menunggu zuriat dgn mcm2 cara ikhtiar.. Tp suami kuatkan semangat cuba positifkan diri.. Besok sy akn scan d klinik y kali pertama kami bt.. Harap keputusan besok baik2 saja.. Doakan sy semua..?

7 Balas

utk kandungan kedua saya pon mcm ni jgk, dr ckp mmg kandungan takkan menjadi. tpy alhamdulillah ade suami n family yg selalu bg kata positif. dan sekrg kandungan dah masuk 4bulan. stay positif yea sis, insha Allah ade rezeki tuh. jaga diri baik2....

5y ago

Masa doc ckp kandungan xmnjd tu sis da berapa mgu time tu..

Perasaan sy sama mcm awak.. Tp sy ada bleeding.. Takot nk tggu lg 3w app dgn doc.. Utk cek kantung tu ade heart beat atau x.. ALLAH Je tahu.. Suami n ank sulong sy btol2 mgharap, sama2 kita berdoa ye sis smoga ade keajaiban Allah

5y ago

Insyaallah.. Harap xde apa2.

Ya.. Anak sulung saya dulu begitu... Dokter kata dia akan gugur dan keluar sendiri tapi saya teruskan sangka baik.. Makan n minum susu yang berkhasiat.. Berdoa... Alhamdulillah skrg dia dah umur 5 tahun...

5y ago

Sy harap sngt baby xde apa2.. Sy dah buat vagina scan kt hosp, doc cakap sy punye rahim besar mcm xkene dgn usia kandungan.. Trus scan lg, dan terkejut bila doc jumpa lg satu baby.. Doc kata awak dpt twin ni.. Tp dua2 dah xde.. Klu ikut kan tarikh dari lepas period dah 11 mgu 6 hari.. Tp doc cakap baby saya dua2 usia dia 7week.. Apa ptot sy buat.. Doc suh tgu 2mgu utk gugur sdri.. Klu x kene jumpa doc balik.. Sy xde bleeding apa2 pon😢

Hope everything gonna be okay mom..

Ade bleeding tak sepanjang hamil?

5y ago

Xde lgsg sis.. Semua nye ok je..

da bleeding ke sis

5y ago

Dia scan di bawah.. Area pundi kencing..

Smoga smuanya baik2 shja sis..