Sangkut air gula

Siapa macam saya 1st minum tak sangkut tapi 2nd minum sangkut? Nak tanya, kalau macam ni kena diet control dan bsp ke? Kalau macamni, kena beranak on time tak boleh extend seminggu ke? Boleh beranak normal jugak ke? Atau mmg akan czer?

2 Balas

BSP kena on la lepasni, kalau bacaan bsp takda masalah awk boleh beranak on time, tak perlu czer klau takda masalah. biasanya baby mmg akan kluar ikut time kadang tak lebih due date pon. ikut dia la nk kluar bila. kalau dh on time tarikh due pon tak beranak, mybe doc akan induce laa

2y ago

haih la nasib baik dah 30w sangkut tak terbeban sangat nak ulang alik kk. risau la ya allah harap2 bsp nanti ok saja

Tgk pd bacaan sangkut tu brp. Klu x tinggi kena diet control & BSP based on nurse advice. Tang beranak tu kne refer pd dktr. Ada yg blh pd due date, ada yg awl..smuanya bgantung pd bacaan BSP awk. Gdm blh bsalin normal, dktr xkn suka2 advice utk czer jika tak perlu.