morning sickness

Siapa kt sini pagi² xmabuk pun cergas je.. start petang mula la nk muntah mabuk x blh bawa bincang nk masuk dapur prepare dinner pun xlarat ???

10 Balas

sy dlu ank first... pgi siang mlm muntah je... asal g dapur je muntah, asal msuk bilik air je muntah.. sblom tido pon muntah.. kekadang tgh tido pon muntah.. smpai laki bawak plastik besar letak dlm bilik.. senang nk muntah. mmg bdn lesu abis.. sy cergas time bila ada suami kt rmh tolong ape yg ptut.. 😂 sbb sy alahan bau .

sy mcm tu. pagi ok, masih mampu bt kje kt opis, mkn semua ok selera. msuk waktu ptg nk blk kje je, terus lemau, loya,xboleh tgk nasi

Saya mcm tu dulu msa trimester pertama. Pagi segar, lepas asar je sy akan penin, penat Dan nak baring saja.😊

Sya pnah dlu jdi mcm tu ptg ja dh x blh nk bt pa..skali dgn demam n 2x pgalaman mcm.. Dpt bby girl

same heree...asal ptg n nak msak tu la rasa mabuk n nak muntah...😂😂

saya sis asal ptg smpai mlm ja mula la muntah pastu tbaring ja..pgi sihat wlfiat

sama, mak mertua sampai kata petang sickness hahahaha

sedara yg Kene MCM tu.. asal petang je alahan..

sama dgn sy sis,sy dah 17weeks..

sama mcm sy