Mabuk Dapur

Ada ke kt sini yg xboleh masuk dapur msa awal pregnant? Masuk je nk muntah..masuk je pening.. adusss...

21 Balas

sy awal2 preggy mmg xboleh msok dapur.. xboleh bau tumisan.. lagi satu xboleh bau sabun bsuh bju.. smpi sekarang dh 36w, masih xboleh bau sabun bsuh bju.. gagah2 la klu nk mmbasuh bju tu..

sama la sy pn mcm tu gak..kkadang tbau jiran masak pn dh muntah2..skg hnya mmpu beli mkn dkt luar je tu pn suami bungkus..klau kata nk mkn dkt kedai mmg xboleh sbb xthan bau2 mskan..

Ada sis.. last2 suami yg jd bini, dia suh sy rehat 😅 tapi kesian dia.. sekarang baru boleh masuk sekali sekala biarpun masih ada rasa mual sekali sekala #otw14weeks

Sya buka pintu bilik pun dh nk muntah. Masuk bilik balik. Sya mmg tk masak sbb bau ruang tamu pun tk leh. Nasib laki faham n jadi chef spnjn sebulan alahan.

saya kena paksa diri untuk masuk dapur. hehe kalau saya tak masak tak mampu nak makan luar hari2, nak masuk dapur saya sapu vick kat hidung siap2.

Sy Alhamdulillah masak bau bwang pon ok je.. My cousin ada mcm u xleh masak pon.. Mmg makan luar la jwabnyer

saya skrg klau nak masuk dpur trpksa pkai mask..klau tak mmg xboleh nak jejak kaki masuk dpur😅😅

Saya awal2 aritu jd mcm ni...ni dh masuk 3rd trimesterr rajin plak masuk dapor...😅😅

Alhmdulillah sy boleh masak😂 klo tak xmkn la kitorng nk beli hari2 xmmpu🤣🤣🤣

x pyh nk masuk dapur..kat dlm bilik pn klau tercium bau minyak masak gerenti muntah