Angin bdn waktu hamil

siapa kat sini hamil 6weeks bdn bdn rasa byk angin ,nk makan pun rasa nak muntah semula

9 Balas

sebelum saya pregnant kerap rasa banyak angin dalam badan. saya consume supplement zinc, badan rasa ringan, buang air lawas, dh kurang rasa angin dlm badan dan perut pun dah tak kembung. So, angin banyak dalam badan boleh jadi punca disebabkan kurang zinc dlm badan. Bila dah pregnant, Alhamdulillah tak rasa mual dan tak pedih ulu hati.. kena jaga makan.

sy mkn sikit jerr tp mengah perut mcm dah sarat sangat .. pastu cepat lapar balik 😂 Tapi perut sy tak selesa larh mcm kembung .. normal ke

1y ago

kan .. begetar 1 badan 😅 kene standby selalu makanan kat rumah dgn susu HL dlm peti ais

ye angin byk & kerap sendawa nk bg legaaa..mulut pahit..xsabar rsenye nk tggu abes 1st trimester ni..hehe

saya 6w3d makan nasi macam x lalu nak makan ayam pun x lalu.rasa mulut ni x sedap je x tahu nak makn apa.

sy continuous sedawa.. smpai kadang2 pekej sedu sekali..kalau bergabung boleh sampai muntah

normal.. saya pun tengah alami.. tapi kena makan juga walaupun sikit

Normal.. sy pun mcm tu.. kena makan jugak tau walaupun nk muntah..

kadang nak makan pun rasa takut.. sbb selalu rasa nk muntah

normal..trimester pertama kn..