Jangkitan Kuman Baby

Siapa kat sini anak prolonged jaundice then bila hantar sample urine diorang cakap ada jangkitan kuman dalam urine.. Boleh share experience? saya dah start panic dgr result urine tu.

1 Balas

Jangan risau sis..sy pun sama kes anak sis..baby 1 bulan 19 hari..alhamdulillah kuning turun, urine test dh repeat sampai 2 kali and doktor kata ada kotor sikit..selain tu bacaan Alp masih tinggi lg..akan repeat test lg 18/3/20 nnti nk betul² confirm balik sbb doktor takut maybe plastik air kencing tu yg ada kuman...kalau confirm ada jangkitan, dok kata akan identify kuman and continue dgn antibiotik yg sesuai...hope semua baik² jer and takde yg serius.