Cucuk Dexa

Siapa ibu-ibu sini pernah kena cucuk dexa. Boleh cerita pengalaman cucuk dexa tu? Macam mana rasa dia? Sakit tak?

36 Balas

kali pertama sy kena cucuk.. rasa sakit mcm ingt ada jarum kat bontot.. nurse suruh sy rehat..masa tu pkul 1 pagi kt hospital.. sy tertidur smpai pukul 3 pg baru rasa mcm nak hilang sengal2 tu.. try rasa bontot ada jarum ke.. rupanya tkde pun..sy smpai tidur mngiring tahan sakit 😅 kali kedua, cucuk dexa tu pkl 2 ptg.. tp rest tk smpai 30minit nurse pggil nk check jantung baby..masa tu blum masuk ward lg, tgh tggu turn.. dhla sakit kena bangun pelan2 g kt nurse,nurse tu tnya awak kt mana? sy ckp tgh rest kjp bru lps cucuk dexa.. lpstu dia bising kt sy, org cucuk dexa boleh bangun berjalan..bukan tk boleh bgun lgsung kan..sy geram je gn nurse tu..

4y ago

Ouh I See.. Faham² .. Terima Kasih Ya Sis 😊