Cucuk Dexa

Siapa ibu-ibu sini pernah kena cucuk dexa. Boleh cerita pengalaman cucuk dexa tu? Macam mana rasa dia? Sakit tak?

36 Balas

kena cucuk tu terus kejung badan.menangis jugak lar tahan sakit. 2x cucuk. 😣😣 nurse pulak suruh cepat² bangun.Geram betul. Ingat kita buat² sakit ke.

Baru lpas cucuk dexa minggu 33..sakit rasa mcm jarum tu melekat je wlpon da hbs msukkan ubat🤣 siap tanya nurse tu, da cabut jarum ke belum tu nurse? 🤣

Baru kene td. First dose okay sikit sbb nurse cucuk slow2. Second dose sakit sampai ketar kaki sbb nurse cucuk laju..tp mampu g tahan air mata dari mengalir. 😂

4y ago

Kena tahan wad ta sis

Saya pernah.. Time nurse cucuk tu saya just be positive n clear my mind.. Sakit sikit je. Tak ada la sampai nak nangis.. Rasa macam kebas kebas mcm tu je

entahla taktahu nak cakap , nakkata sakit . 1min je sakit , lepastu try main punggung . ya allah dah rasa macam kena sengat apee dah 😅

Pernah rasa masa bby 1st n 2nd... mmg sakit... time 2nd bby tu nurse baik sangat siap suruh pegang tangan dia erat2 if takut sakit :)

Bergantung dgn org sis. Sy yg first tu tdk sakit, yg kedua sakit time ubat masuk, kejap jak dlm 1 min then sakit da hilang.

Pernah kena masa ank 2nd, mmg sakit. Pas kena tak leh bgerak sbb duk tahan sakit. Fikir psl ank je, redha je lah 😁

haha cucuk dexa mmg sakit. tp bila dh cucuk bangun jln kjap. so dia cepat heal. Sy dua dose buat gtu

sakit..tpi skit dye kejp je dlm 10 mnit hilng dah sakit nye.skit mse nk msok ubat je