Detak jantung bayi

Siapa ibu disini pernah alami detak jantung bayi tiba2 berhenti,lalu terpaksa melalui proses mengeluarkan bayi..

4 Balas

Saya pernah alami keadaan mcm sis..Usia kadungan masa tu 4bln xsilap..Sy pergi hospital untk scan..Sbb masa tu sy ada pendarahan yg sikit..Bila doktor scan..Dan sah kn..Jantung bby dah stop..Doktor bagi 2pilihan masa tu.Pertama kena tahan wad untk kluar kn bby.Kedua dia bgi balik rumah dn bgi tempoh 2mggu untk bby tu kluar sndri..Mksudnya jatuh sndri..Sy pon ambik kputsan untk tguh 2mggu tu..Xlama jgk la bby tu kluar sndri xsampai 1mggu sy dah pulak rasa sakit perut rasa mcm nak bsalin tu..Akhirnya bby tu pon kluar.

kandungan brp bulan..kalau kakak pd ipar sy pernah..dh smpai bulan dh mase tu dlm 37 mnggu x silap.. last jntung stop..punce telilit tali pusat..seari bb die x gerak mse tu

maaf saya blm pernah alami sebegitu...

xtahu