Di usia berapa bulan bisa mendengar detak jantung bayi

7 Balas

Klu sy pkai doppler tu by 15w dh boleh dgr. Lpas sy bgtau suda boleh rasa pergrakan, misi terus check guna doppler mmg dh dgr. Masa sy blm rasa pergrakan lg dia x check, misi ckp klu blm rasa gerakn lg tu slalunya x dpt dgr lg guna doppler tu

kalau saya 2 bulan dah ada detakan jantung .. bulan 3 baby dah dah gerak2 semasa scan .. ikut juga pada badan .. macam org lain kadang 5 bulan baru gerak dan setakan jantung boleh dengar 3-4 bulan

itu atas bdn org jgk, ank 1st sye 10weeks+ bru dpt dgr , ank 2nd 8weeks dh blh dgr heartbeat dorg

Ultrasound saya 7w4d dah boleh dgr. Dah besar dah budaknya 😅

klu ultrasound 12w blh dgr. klu pkai doppler 20w

dah xsabar