barang keperluan bayi

Siapa di sini boleh beritahu..apakah barang keperluan bayi

2 Balas

LIST LENGKAP KEPERLUAN SEBELUM BERSALIN List untuk baby dulu ya: 1. Pampers newborn (bawak 10 keping) – bawak lebih sikit pun takpe. Kot terduduk lama ke dekat hospital kan. Boleh guna petpet. Tapi rasanya, bertahan 2 bungkus je kot sebab , nipis. ikut baby masing masing ya. 2. Baju baby newborn (5 helai) – sama jugak. kot la dah tukar, tiba tibai baby p yak lagi. kena pulak dekat baju, kena tukar lagi. Bawak lebih pun takpa aih 3. Lampin (5 helai) –  guna lampin untuk dia lepas mandi. lampin yang lembut jee tu ha 4.  Mitten dan Botties (5 helai ) – sejuk dalam hospital tu, jangan lupa bawak ya. 5.  Topi baby (1 cukup aih) – kepala baby sangat lembut lagi, jangan lupa protect k. 6. Barut (3 helai) 7. Bedung (2 helai) –  lepas je bersalin, nurse mandikan dan balut baby guna bedung kita. Beli yang besar sikit senang nak balut baby. 8. Wet Tissue (2 peket ) – Buat lap yak dia. banyak pulak tu, so biar lah lebih sikit ya. 9. Minyak telon – guna minyak telon bornda pun boleh. Bau best. 10. Mandian baby, losyen, bedak, minyak zaitun

Diapers, baju, barut, minyak telon, stokin & mitten (botol dan susu as backup)