siapa sini berat tak naik naik dah lima kali datang klinik

siapa berat tak naik sampai kena ambil darah tiroid untuk nex appoiment ada tak makanan boleh naik kan berat misi kat kk bagi masa dua minggu untuk naik

siapa sini berat tak naik naik dah lima kali datang klinik
4 Balas

Saya berat tak naik. Tapi turun. Saya ada Hyperemesis. Makan je muntah. Tak makan pun muntah. Sekarang dah 7 bulan. Takde tanda alah nak berhenti. 1 haritu nak dapat makan full meal 3 kali pun susah. Tiap tiap bulan check up mesti drip TDI sekali sebab HB makin turun turun. Tapi Alhamdullilah baby punya berat elok. Pembesaran dia pun cantik. Maknya je yang tak elok elok 🤣🤣

6d ago

kan itula misi kk suruh makan sayur macam kangkung,ikan ,buah yg seimbang nasib baik baby aktif macam biaasa😄

sya masa trimester 1 & 2 berat xnaik siap turun 3kg..sama macam sis kena amik darah utk test tiriod. masuk jaa trimester 3 berat naik seminggu sekilo. nurse pulak bising😂 sya kata kat nurse ganti balik yang tak naik dulu. 🤣

4d ago

hahaha macam tu pulak ya

kita plak trlebih naikk.. xthu nk buat mcm mane nk bgi stabil kenaikan brat bdan.. malam mmng xmkn lasung.. sis xcuba mkn ke dulu sblum pegi klink..

6d ago

dah makan dah pergi klinik tadi makan nasi sebungkus dah dengan teh ais gambar tu saya beli dengan makcik saya jual dia suruh saya makan ini jer kalau masa ini

minum susu dng telur rebus 2 bijik sehari sis.. sy pun mcm tu sebab first trimester turun 8kg sekarang 7 bulan still alahan susah sikit naik

4d ago

oo saya pun trimester 3 dah misi kat kk suruh naik berat setiap kali check up masih sama oh ya susu apa ya dutch lady ke atau susu pregnant saya alahan sampai dua bulan jer