PLASENTA PREVIA TYPE 3

Siapa ada PP type 3 & ada tips nak naikkan uri. Then boleh pergi berenang ke kalau PP type 3 ni.

4 Balas

Masa mengandung 28 minggu, scan dekat KK, detect pp type 4. Dapat appointment dengan pakar O&G masa mengandung 32 minggu. Alhamdulillah, masa dengan pakar O&G, uri naik 5cm dari lubang bersalin. Saya amalkan banyak bersujud. Mengenai berenang tu, saya tak sure, tapi saya ada pergi berkelah dekat sungai, tapi tak buat aktiviti lasak. Hanya terapung dan berendam dalam air je.

3y ago

pakar o&g buat apa uri naik?? ada tips xnaikkan uri?

Sy ritu placenta previa type 3..czer.... bersalin ms 34minggu.. sis kne byk bedrest xleh lasak2.. tkut nti bleeding... Berjln byk sgt pn xleh... Brdri lm juge xblh..angkt berat2 dan anak2 kcil pn xblh.. sbb tkut nti bleeding truk.. effect dkt kita n also bby .pape jg dri bebaik k

Awk dah brpe minggu mngandung.? Xde cara naikkan placenta. Sbb placenta yg akan ubah kedudukan sndiri. Kalau type 3, jgn lasak2 sgt if kndungan dah besar. Berenang tu sye tak pasti. Cuba tnye doc

Ank 2nd saya pp type3..kne bed rest Kat hospital sampai bersalin. Bersalin emergency czer sbb bleeding macam paip pecah..

1y ago

sy pp type 3..klu uri x naik doc kata kena refer hospital 2 bulan,smpai bersalin..mahal x bil yg awk kena bayar?berapa bulan awk kena tahan wad?tq