Urin berprotein

Siapa ada pengalaman urin ade protein (kencing kotor) Ada tips/petua x?

11 Balas

Sy ada protein and blood. Doc pun tataw dh nak buat apa. Sebab sy kencing memg tak sakit, normal ja rasa. Buah pinggang pun dah check, normal. So doc cuma boleh pantau. Dia ckp lepas bersalin baru check balik urine. Nak tgk urine ni memg masa pregnant je ada or memg ada benda tak kena

3y ago

lepas bersalin tggl 1+. tp tak go through sgt check up sbb covid

Kena minum air suam utk hilangkn protein dlm kencing..time checkup, ms nurse suruh kencing awak cuci dulu kemaluan pastu ambik kencing yg pertghan..

Doc nasihatkan kena minum air byk2. Lepastu minum air barli pun okay. Then doc pun ade bg ubat utk kencing kotor.

Nurse suruh banyaj minum air masak + dr akan bagi ubat yg kena bancuh dgn air utk cuci urine kita. Tak ingat nama dia

haha sye sngkut kncing kotor ngn darah tinggi time pregnant 37 w 1 d .. trus kne admit wad emergency ceacer

4y ago

Ini Pre-eklamsia..

Rebus lobak putih n minum 2 kli sehari..

Mnum air Bali byk2... insyaallah 😂

Try minum air barli

Minum ubat doc/nurse bg

Mkn ubat yg doc bg..