27 minggu pregnant belum buka buku merah

Hi . Siapa ada pengalaman lmbt buka buku merah? Kena marah teeruk2 ke

9 Balas

lain kali buka buku awal ya. masa 1st trimester lg. xpa kena marah..asalkan ibu buka juga buku utk kepentingan ibu dan baby. buku pink ni penting..utk record sebarang komplikasi jika ada masalah, utk record perkembangan dan kesihatan baby dan juga ibu. utk nurse dan doktor assess risiko kandungan jika ada, dptlah mereka beri lebih perhatian kpd ibu dan baby jika perlu. diorg marah sbb risau apa2 jadi tapi x ada record utk rujukan sbb mereka kena jaga ramai ibu dan anak2. melainkan kalau fully check up swasta, takda masalah sis.. semoga mudah segala urusan sis ❤

Takdelaa kena marah teruk..nurse cuma byk soal jelaa.Kalau nk bersalin kat swasta takde masalah kalau takde buku pink pun cuma bersalin kat kerajaan wajib ada buku pink.Lebih baik buat cepat2 sbb kandungan dh besar tu.Bahaya kalau berlaku sebarang komplikasi

Better bukak buku pink dik. Takpe jgn malu, demi awk n baby. Yg dh lepas jgn ulang lagi. Masa sy dkt PAC pernah ada sorg patient ni xbukak buku pink, dtg sbb dah nk bersalin. Habis kena bebel dgn nurse. Lg leceh kena buat dr awl, ambik urine semua.

knpa xbuat lg buku pink? ade mslh ke? ape pn mslh awk pegi jer buat buku tu, penting sgt².. sian bby awk nnt.. jge diri yer..

sy dulu lambat 7bulan dah baru buka buku .. tapi bila kita bgthu masalah kita yang nurse time tu faham insya Allah xde marah2

sye haritu pun bru buat buku,,nurse mrh sbb lmbt buat buku,,sbb kandungan kita makin besar tu yg nurse risau

Hai sis.. Jadi cmna pnglman sis dlu lmbt buka pink? Sy pon blm buat lagi ni

Lambat sgt tu sis tak bukak lagi. 😅

mak oiii da msuk 7 bulan x buat lg