Admit ward sbb nadi laju

Siapa ada pengalaman kena admit ward sbb nadi laju? Td buat ecg pon nadi laju. Terus kena admit ward 😔

18 Balas

sya haritu lepas checkup dkt kk , misi ckp bp sya x cntek .. then refer doc .. doc ckp suh pi hospital .. naik ambulance lak tu😅sblm berangkat ke hospital misi ada check jantung baby ok je .. berkali2 tnya sya ada neves ke , tkut ke .. lama dok fikir neves tkut pasal apa😂 smpai hospital trus kena ambik darah bagai dahtu gtau kena admit 😐 esok tu dri pagi smpai ptg kena check jantong , echo bagai skali check jantong baby .. doc round tnya ada rasa debar ke x , sya ckp x da .. dahtu doc tu kata sbb hb sya low jadi dorg letak situ symptom anemia kalau x silap .. kalau ikutkan x leh balik lagi .. tpi doc tu tnya nak balik ke , sya ckp nak .. trus laa doc kata blh balik tpi kena rest laa jgn buat keje dulu , jgn jalan jauh2 🤣🤣 masalah nya sya jenis x leh dok diam dkt rmh .. ada je nak dikemas smpai ke tgh malam😅maka dkt situ laa husband suh jgn buat keje lagi dah biar anak2 yg buat .. anak2 smua semangat je nak tlg😊nsib bermalam semalam je dkt hospital .. 21/1 nanti refer pakar balik

1y ago

Bila awak check jantung buat echo semua tu result okay ke? Saya kat hospital haritu dia buat ecg dgn amik darah untuk tyroid tp esoknya dah discharge ward and taktahu pon result okay ke tak. Bila appointment kk semalam, doc kat kk tnya result jantung saya ckp tak tahu sbb doc kat hospital tak cakap pape. Dorang cuma bgtau nadi dah okay, boleh discharge and kena follow up appointment dgn pakar next month. Btw saya pon mmg ada anemia so tu boleh jd punca nadi laju ke eh? Tp saya nadi laju bila time checkup je. Kat rumah nadi okay je 😅

saya pun pernah jadi jugak. suspect tyroid sbb mak sy pun ada tyroid. tapi alhamdulillah takde apa apa. buat ecg then kalau tak cantik dia buat test darah. result darah semua okay. normal. cuma nadi tu mmg laju. sy tkde berpeluh tkde rasa berdebar. mmg bacaan nadi laju. everytime lepas check up mmg doktor bagi borang untuk pantau nadi. nadi saya paling tinggi 120. paling rendah 100. tapi semua okay. harap semua okay untuk awak. byk minum air. balance kan rehat dengan buat activity. jangan terlampau fikir. keep positif.

1y ago

Aah ni baru lepas amik darah untuk tyroid. And maybe nanti kena buat echo. Doakan semua okay ye 😢

Sama laa sy nadi laju jugak..dah buat ujian tiriod normal..buat ecg/echo/scan jantung semua okey cuma injap jantung terbuka skit..mase ank first dlu pon sama jugak..lps bersalin pntang hilang sendiri jantung laju tu..skng dr awal preggy smpai skng 36w doc bg ubat propanolol mkn bila perlu kalau rse jantung degup laju sgt..doc kata biasa org mengandung kdg mmg mcm tu..akhir bulan ni buat holter jantung plak 24jam..harap lps bersalin hilang laa nadi laju ni semputt rse😅😅xselesa sgt

4mo ago

Sis, sy pn mcm sis, start kne jantung laju lpas cucuk vaksin ke 2 pfizer, cepat jd panic and nadi selalu tnggi.. skrang sy pregnant ank 1st and dh 2nd trimester nadi selalu jd atas 100.. haritu dh mse cek kt kk pn same n dr buat ecg.. tp normal.. tapi tu lar x selesa and jd pikir bukan2 bile nadi selalu tnggi

adik ipar saya pun macam tu nadi laju...dari awai mengandung sampai dah bersalin kena ulang alik klinik pakar tiap2 bulan...jangan risau...pihak hospital cuma nak pantau keadaan awak....risau sbb jika nadi laju boleh menyebabkan serangan jantung depa ambik langkah berjaga-jaga...nanti depa tambah ayaq depa tengok bacaan macam mana jika tak turun gak bacaan mereka akan panggil pakar turun tengok keadaan awak

1y ago

Doakan semuanya okay ye. Risau. Harini je 2 kali saya kena buat ecg 😢

Saya pun ada masalah yg sama... tiap kali berklinik nadi mesti laju, nasib baik nurse yg check tu fhm akan bagi rest dulu sbelum check semula. Saya pun ada ambil darah utk check tiroid dan jantung. Alhamdulillah tiada tiroid dan bacaan jantung pun baik. Kekadang tiap kali berklinik yg merisaukan saya nadi laju berbanding Hb. Sehingga sekarang Nadi masih laju cuma bila pantau dari rumah ok pula.

1y ago

Betul betul. Kat klinik atau hospital tu dah cuba bertenang, amik nafas dalam dalam pon nadi masih laju

saya pun baru discharge dari ward sebab nadi laju. tapi alhamdulillah semua okay, diorang cakap tu mmg normal bagi org yang mengandung, selalu rasa berdebar debar lagi lagi kandungan makin membesar. banyakkan minum air mineral, dan cukupkan rehat. InshaAllah semua okay

1y ago

Awak kena admit ward brpa hari? Saya td buat ecg kali kedua untuk harini. Taktau la result okay ke tak. Risau 🥺

anak 1st dulu pernah macam ni , dr syak saya ada tiroid kena cek selama 3hari sebelum induce .. Alhamdullillah result keluar elok takda apa pastu anak lahir pun sama bacaan apa tah lupa dah tinggi kemungkinan ada tiroid juga dr syak tapi syukur alhamdulillah masuk 6bulan takda pun ..

1y ago

mula2 ingatkan nak induce terus tapi dr tengok bacaan nadi laju , kalau campur sekali dengan bersalin lebih kurang seminggu juga duduk kat wad 😪

sy dari start buat buku sampai kelahir.. nadi xpernah nk lulus kalau pakai mesin cek bp.. tp bile keluar je seketul tu.. turun normal terus nadi.. puas doc cek ambil darah, pakar jantung semua.. last2 dia org bosan bagitahu "simptom kehamilan".. em

saya pernah alami mcm ni warded seminggu doktor scan jantung, buat echo , cek darah semua nya ok. last2 dokter ckp sbb pregnant kandungan makin membesar.. alhamdulilah sy dan baby tak ada apa2. anak sy pun dh besar nk masuk 2 tahun..

1y ago

Aah samaa. Saya warded sehari je pastu nadi makin okay, dah tak laju sngt. Esoknya doc bagi discharge. Tp harini checkup kk, nadi still laju. Taktau la knpa tiap kali checkup nadi mesti laju

sy pun sama, nadi laju dah cek jantung tp ok saja, darah dah kena ambil utk cek tiroid apa2 semua tu sy pun x tau.. sy ikut arahan doktor saja.. doktor suru cek tekanan darah selang sehari sebelum jumpa doktor minggu depan.