Berat turun

Siapa ada pengalaman berat badan turun 1.3 kg atau lebih di awal kehamilan?sy masa buka pink 8minggu berat 71.6kg tp masa 12minggu check up berat trun 70kg

36 Balas

sy buka buku 89kg masa 8w.. turun 10kg dalam masa 2bulan skrg 19w xnaik2 lg.. ambik darah la mcm2 lg tp normal.. td doktor ckap pening dh dgn masalah awk ni yg x thu apa punca 😪😪 makin menurun.. nk kata alahan mmg x dah..

Saya dulu dari awal preg sampai ke penghujung berat tak nak naik sgt. Buka buku 60kg. Terus stuck berat 63-64kg sampai penghujung preg. Alahan takde. Cuma berat anak je kecik.

sy turun 10 kg masa awal pregnant,dari 79 turun 69 😂. cz muntah & mabuk teruk. bila dah second trimester baru berat naik sikit2 🤭. alhamdulillah sekarang dah bersalin.

sepupu sy dia berat paling ringan masa tgh pregnant, dah bersalin berat makin naik naik naik dan naik😅. next pregnancy pun sama, pregnant je berat akan turun

spanjang alahan berat sy turun 15kg , msuk preggy 8 bulan bru berat naik dia ganti yg loss 15kg tdi tu 😂. Asalkn baby dngn ibu sihat, Alhamdulillah.

puan ada alahan ke? sy dr buka buku smpai lah dh 36mggu berat turun smpai 7kg. tak ada kenaikan berat bdn lgsg.. padahal selera mkn sy mcm biasa je..

Awal2 xpe sis. Berat saya pun turun 5kg sb alahan teruk sgt smpai dehydrated. Pastu skrg dh masuk 2nd trimester berat static je xnaik sgt.

saye pun cmtu sis...mase 12-14 week berat 69 kg...masok 18 week turun ke 67kg.lepas 20week keats bru naik balit berat..normal je tuu,

saya 2 minggu mesti turun berat disebab kan alahan sampai 2kg setiap sebulan mesti turun. tahan jelah kena marah dgn nurse heehe

saya masa 4 minggu berat 60kg. skg 12 minggu berat 57kg. tp scan baby berat size semua okey . cuma selera mkn ibu yg xde