Berat turun

Siapa ada pengalaman berat badan turun 1.3 kg atau lebih di awal kehamilan?sy masa buka pink 8minggu berat 71.6kg tp masa 12minggu check up berat trun 70kg

36 Balas

sy masa bukak buku 13w tu 78kg..2 mggu kmdian 75kg..tp skrg dh 32w dh okay maintain..2 mggu sekali naik dlm 200-250gram

Saya , dari 69kg turun 65kg. Tk alah tk muntah tk pening. Pastu naik slow slow masa 5month. Last pregnancy berat 76kg.

sama mcm sy...sy 76.10.turun ke 75...smpai 2x timbang..sama jgak 🤣 mgkin sbb sehari sblum tu sy muntah2 truk...

sy pun masa awal pregnant berat turun 2kg pastu 2nd & 3rd trimester baru la naik..tu pun x byk sekilo 2 je naik..

Normal sis. Lagi² kalau alahan teruk. Alahan dh hilang nnt naik la tu berat. Masa tu risau naik mendadak pulak

tak ape awal2 preg ..sy pun berat turun awal2 preg masuk trimester 2 berat naik terus sebb selera makn 🫢

normal, sbb sy antara orangnya. 😂tp pastikan berat baby dalam kandungan normal (naik)

sbb awk ade muntah2 kot..kalau awk muntah² doc paham je slalunya kenapa berat drop

Saya, nak masuk trimester 3 baru berat pelan2 naik sekilo2. total berat turun 6kg..

Saye trimester 1, berat asal 55 turun jadi 46…sekarang trimester 3 berat dah 57