jalan2 di mall

hi siapa ada pengalaman bawa baby yg fully bf bila keluar berjalan di shopping complex ? mcm mana ibu2 hndle baby ya klau baby nk mnyusu?

18 Balas

Saya kalau p mall akn bf bby kat surau.. 😅 sbb kadang mall xde bby room.. kdg tu benti kat kerusi mane2 bf je bby sbb sy pakai shawl mls tu.. so senang nk tarik cover bby tengah bf..hehe..

standby nursing cover je.. boleh bf anywhere anytime.. kalau x jumpa seat, pergi la ajak suami g cafe kejap lepak minum sambil bf baby.. make it easy.. mak happy, baby happy..

Lepak kat mana² atau kalau mall ada feeding area tu blh la guna.. kalau bab aurat tu blh guna nursing cover.. sy jenis pakai baju bf frenly then labuhkan tudung ja

1. bawa nursing cover utk bf di public kalau x de nursing room. 2. bw stok susu yg dh dipam + milk warmer utk panaskan susu tu. 3. pergi nursing room, bf dkt situ

Kebanyakkan mall dh memang sediakan bilik menyusu dan changing drypers.. sentiasa bawak nursing cover atau pakai tdg labuh.. tak susah pun kalau nak shopping..

Pergi mall yang ada nursing room. Aeon pun okay. Kalau tempat tu takda menyusu kan dalam kereta tapi still cover, as long tak terdedah

pakai nursing cover atau tudung yg labuh n x jarang 😘 sya mmg full bf so far Alhamdulillah Allah permudahkan sgalanya

mcm sy guna nursing cover..sgt2 mmbntu .. ms mnyusukan anak..aurat pun terjaga..