Kongsi lah dengan kita☺️

Hai ibu2 semua, saya nk tanya pengalaman ibu2. Kalau bf baby time keluar pergi mall ke jalan2 semua, korang df baby atau pam susu pastu letak dalam botol yer? Kalau df korang buat mcm mne yee?

12 Balas

Sy prefer df je. Skrg da ada baju selak je..kalau tak pun guna nursing cover. Sbb kalau bwa botol nk kna jaga tempoh masa lps kita panaskan susu tu. Kalau baby xminum rosak then buang je. Sayang sis..titisan emas tu,.

Saya prefer direct feed, mudah. Anywhere anytime pun boleh, kalau letak Dalam botol nak kena warm kan pulak kan. Saya pilih direct feed je senang utk saya,

sya prnh kc df kat mall, dduk kat krsi org lalu lalang, husband teman, tp sya ada beli cover utk breastfeed, mmg tu ja sya gna, cover tu gntung kat leher

5y ago

😊

Gune nursing cover sis..nk g memne nk bf ank senang...ank nk trus bg..sbb cover dh ada..senang bwk cover g memne...😉✌

Sy guna nursing cover lepastu org tgk mcm pelik.. nak2 lelaki.. mcm tk pernah tgk..

1y ago

Sbb dia gatal buat pelekkkk 🙄🙄🙄

Guna nursing cover, xpon kat mall skang kan ade tmpt utk susu kan bby

Df tu ape? Bnyk istilah2 atau singkatan yg saya tk tau.. Huhu first preggy

5y ago

Owhh haha bru faham.. Ok2 tq ☺️

Nursing cover. Senang sambil makan sambil nyusu anak.hihi

saya suka df je..pakai nursing cover..

Guna nursing cover sis senang