Baby mengeras bila berjalan banyak

Nak tanya, mmg normal tak baby asyik mengeras bila banyak berjalan. Sy 33w. Orang kata perlu banyak berjalan bila nak dekat bersalin. Tapi bila jalan2 di mall pun dia macam selalu mengeras smpi tak larat nak berjalan. Siapa ada pengalaman ya #firstmom

2 Balas

Jika mengeras duduk rehat jgn terlalu byk jalan. Hanya apabila blh je. Jika sakit pelvic berjaga jgn squat dan jgn sgt berjalan. Jika anak pertama ada energy blh berjalan

sama rasa mengeras kepala baby yang keras rasanye