Prolonged jaundice/Alp tinggi

siapa ada pengalaman baby prolonged jaundice,dan bacaan Alp tinggi then doctor suggest kn vitamin D..mcm mana keadaan baby selepas try ubat ni...?

Prolonged jaundice/Alp tinggi
6 Balas

sy sis. sy bg ubat ni. tp susah baby xnk telan. pahit gaknya. sy bau pon rasa loya. ank sy dekat 2 bulan prolonged jaundice. doc suruh mkn ubat ni. titis dlm susu dia. dpt la minum sikit. jd la dr xde apa. Alhamdulillah bacaan lpas tu,turun.

1y ago

baby sy, sy campur dgn susu dalam 2-3ml, then bagi guna syringe. dia minum cepat je habis . kalau tak campur susu dia tak nak .

Baby saya pun prolonged jaundice. sekarang dah 3month still jumpa pakar. Bby saya pun kurang vit D. Pakar suggest infant drops tu & jemur kat matahari pagi pukul 7 - 8 gitu.. Moga baby awak diberi kesembuhan 🥰

1y ago

ok. dy jd selera menyusu.. berak ok.. kputusan darah mkin ok wlpun masih tinggi.. slow2 turun alt alp

Saya Tak juga x pasti berapa.. Dulu anak sulung kuning sekitar 3 Hari je Dengan bacaan 8 paling tinggi..

Cuba kasih mata hari pagi belum pukul 8:30a.m , boleh dapat VitD

Ok je vit ni, kalau bby prem mmg mkn ni

makan ubat ni Baby terus hilang kuning