Anak 1 tahun 2 bulan suka gigit dan jilat barang

Hi. Siapa ada pengalaman anak yang suka menjilat dan gigit apa apa saja benda yang dia jumpa. Kadang kita rasa kotor sangat. Selipar pun kadang dia kutip juga makan. Pening dah takrahu nak buat macam mana. Meja kerusi dia pergi jilat dan gigit. Dah bagi mainan yang untuk gigit tu tapi dia tak mahu.

1 Balas

ia nya normal bby kalau nmpk apa2 smua dia nk rs...jd da best way better elakkn ank dkt dgn tmpt2 tak sepatutnya dan pstikan rumah sntiasa kemas dan bersih supaya ank tidak mndpt apa2 jngkitan kuman .dan sntiasa awasi anak supaya tidak gigit atau jilat brg yg tidak sepatutnye nya..