anak suka gigit puting ketika menyusu

baby saya skg 7 bulan . skg dah ada 2 batang gigi bawah tapi sejak2 akhir ni dia selalu gigit sampai luka put**ng . ada cara tak nak bgi baby hisap tanpa rasa sakit . asal sumbat jee dia gigit saya pon rasa trauma dah 🤣

3 Balas

sama dengan anak saya. aduhai gigi dah tumbuh 2 batang kemain suka dia gigit. kekadang rasa fobia bila nak menyusu. dah tu lepas gigit boleh pula dia senyum. kita ni perit tahan sakit kena gigit. geram ja 😅

Cuba picit hidung baby bila baby menggigit. Bila dah tumbuh gigi memang sukar nak bagi tak rasa sakit. Cuba pakai nipple shield juga.

masa dia gigit tu, picit hidung dia sampai dia lepaskan puting.