Bayi 8 bulan ska gigit benda keras. Adakah menjejaskan susunan gigi tu? Risau susunan gigi anak nnti

Bila kasi teether dia buang je. Dia suka gigit mainan mcm lego tu. Even dah sembunyikan tp tetap jumpa dia cari. Mungkin sikakak main lego depan dia so dia pon teringin sama. Soalan saya..benda2 keras ni effect x susunan gigi bila dia dah start tumbuh gigi nanti? 😭

1 Balas

Awak bagi teether yang jenis macam mana? Lego tu keras, bucu dia tajam kan risau kena gusi nanti luka pulak.