Ingin tahu..

Siapa ada hypertension mase 35week keatas?.. ada x petua utk hilangkan atau kawal darah tinggi tu??.. risau rase nye.. bp sntiasa tinggi bila check.. admit ward 5 hari ari tu.. plus on pil darah tinggi..

2 Balas

Tanya nurse. Minta nurse pamplet berkaitan darah tinggi. Lepasni pls jgn mkn byk yg mnybbkn darah tinggi mcm garam dll. Saya perhati org yg ada darah tinggi suka letak byk garam dlm masakan. Mungkin sbb pemakanan lain yg masin2 ke.

jangan stress2, jgn pikir bukan2. Relax, elak makan mkanan yg bole bt darah tggi lgi naik k. mummy preggy kena slalu happy.