Memgandung tapi setiap minggu berat turun

Siapa ad pengalaman pregnent tapi every 2 week check up berat turun dari 67.1kg first check up now 14week last check up 65.7 😭😭😭

8 Balas

sama sy. sampai nurse pon gelak. baguslah awk ni. orang lain mengandung kemain naik berat, awk makin turun. makan apa semua ok cuma xde selera lg nak makan banyak2. makan just alas perut.

1y ago

sama lah tp nurse agak risau sbb asyik turun jeee

Saya pon berat turun jugak, lepastu kena naikkan berat badan 😭 tapi macam susah sbb takdak selera makan dan alahan muntah loya pon ada lagi macam mana nak naik

berat saya pun turun lebih2 lagi bulan puasa tapi bila check ultrasound, baby membesar baik sahaja. apa2 pun kita cuba yang terbaik untuk kita dan baby 🤲

1y ago

sama lah sis baby alhamdulillah baik² jeee .. cuma berat ni turun jeeee

Berat sy mula2 58kg skrg 55kg sbb fasa muntah2 masih ada, nanti once muntah2 dah takde selera pulak dah dtg bersiap sedia la 😂

1y ago

sy tk ada alahan puan ,elok je just loya tp tk muntah tu yg misi tk thu nk tulis apa 😫

Saya hilang 11 kg sbb alah nak mkn tak lalu tapi hari hari paksa jugak laa sian baby nak besar ni pun berat masih turun

1y ago

sy makan tp still turun hurmm

Jika puasa / tiada selera makan, normal gitu. Asalkan puan makan berkhasiat. Puan ok, kandungan ok.

1y ago

tgk mcm mana kali niii .. esok check up

emmm sy berat turun 6kg.. alahan teruk sis... 😓 doktor tak bg apa2.

1y ago

Saya ingatkan kalau berat turun kena p tambah air dalam badan dah la saya ni takut jarum berat saya pon turun 5kg

samalah sy.. berat turun

1y ago

sama sy pun next week kene ambil darah