Jika si kecil anda mengalami gejala (selesema), mana antara berikut yang anda akan lakukan terlebih dahulu?
Voice your Opinion
Bawa berjumpa doktor
Beli ubat di farmasi
Lawati blog keibubapaan untuk rawatan berguna
Cari forum dalam talian
Gunakan aplikasi (contoh:theAsianparent)

3575 respon

15 Balas

just pantau dulu . dab selalu buat bawang putih Bakar tu letk minyk masak or minyak telon sikit sapu seluruh badan.. kalau tak okay dlm mase terdekat terus bawak pegi klinik.. tapi Alhamdulillah ketiga tiga org anak buat semua sehat

pertama perlu tgk keadaan si kecil pantau keadaanya, jika berlarutan cari alternatif lain seperti bagi ubat yang biasa dier mkn..atau jika berlarutan dptkan rawatan dr doctor

try berubat cara sndri n pntau...alhmduliilah stkat ni xprnah lg ambik ubt dr klinik or hspital.

monitor first, kalau demam berlarutan bru bwk ke klinik or hospital

pantau, kalau berlarutan baru jumpa doktor

rwat dlu . .if berlarutn br bwk jmp dctr

buat urutan kat baby selesa sgt...

ikhtiar dlu ape2,,Bru jumpa doc

Tgk thab gejala nya dlu.

Bwak brjumpa doctoe