Barang kemas

Just a sharing towards new mommies out there. Jangan lupa cabut all of your barang2 kemas especially cincin awal pregnancy tu before badan kita mengembang dgn jayanya 🤭. In my experience, cincin i hampir takleh dicabut sbb jari dah gemuk tapi i berjaya cabut dngn gunakan sabun. Plus nnti sblm masuk labour room nurse akan pesan no jewellery allowed

12 Balas

Selalu Jugak Noted Dalam Otak 🥰 Lagipun Dah Makin Besar Perut Ni Rimas Dengan Peluh Peluh Lagi Hahaha . Bila Baca Ni Terus Teringat Yang Dekat Tiktok Orang Tu Pi Selit Dalam Baju Baju Bag Labour Room , Tau Tau Kena Curi Dengan Katil Sebelah Masa Orang Tu Tengah Melahirkan Anak Dia 🥲

Great sharing ibu. 👍🏻 Hahahah, saya pun lupa nak buka cincin, memamg stuck sebab jari dah mengembang, the whole family cuba macam2. Last option nak panggil bomba, tapi nasib baik dah boleh buka HAHA cuak k.

12mo ago

Weh cuak tau. Asalnya mmg tak teringat. Pastu rasa tak selesa la kan tu yg baru kelam kabut nak bukak.

betul2.. sy week 31 kne warded. nurse byk kali pesan. kalo dh thu pregnant, brg2 kemas jgn pakai. nti emergency, kot kami lupe ssh nti.. mcm berzikir plk nurse2 tu pesan.. pdhal pakai gelang kaki je..

setuju. saya both pregnancy mmg sebelom masok labour room nurse remind utk cabut all barang kemas yang pakai. kalau cincin mmg hujung2 tremister tak pakai dah sebab jari mengembang dgn jaya nya😂

sy dah kena. prgelangan tgn,jari mmbesar dgn jayanya. 3rd trmster g balai bomba. potong cincin. gelang ok lagi boleh buka 😂 lepas branak smua cincin,gelang tolak kedai beli saiz baru 😂

Hihi yaa masuk 15w mmg cincin dah start ketat , pakai pun sakit , last mmg cabut dan skrg semua brg emas takpakai , sbb berat dah naik , and lagi satu kurang selera ,

Saya tau je pregnant automatic trus cabut gelang ke cincin ke smua la … skrng ni kat tangan barang kemas ape pun xde🤣 dah mcm zaman single la pula rasa haha.

Saya tk berapa sgt bab cincin ni , kalau pakai gelang nnti masuk LR kena buang juga ka ? Tak besar mana pun gelang ni dan longgar

12mo ago

kena sis xboleh ade 1 pun barg perhiasan dkt badn ibu mse dlm labour

sy bru cabut cincin lps baca posting ni .rupanya 1 cincin tu dh nk ketat ya haha.. tq mommy;)...

Selalunya kalau amek wuduk pun kena bukak atau longgar kan utk laluan air tu.