Bentuk perut (kedepan atau lebar ketepi)

Share sambil menanya soalan Kandungan saya hampir cecah 30 week. Perut pun dah jelas nampak "bolat" nya, bila scan which is 3 kali dekat kk and siap buat detial scan dekat swasta yang mengunakan scan yang lebih jelas... doktor mesti cakap "ni macam perempuan, sebab tak nampak testicle pun". Tapi yang herannya kan, setiap kali kluar jalan2 ke apa ke, mesti orang tak dikenali tegur. Diorang cakap ni laki confirm baby boy ni, 100% confidence ni boy. Heran betul aku. Melalui bentuk perut saja dia boleh determined baby gender😌. Kadang tu kita siap cakap tapi scan tak nampak pun male genital dia. Lepas tu terus mencela and defend statement dia cakap anak kita ni laki. Ha sudah malas gaduh kita pun entah la, apa2 pun terima saja. Eh eh aku pula kena pasrah😂

7 Balas

sy bru ja scan tdi pagi 28w, dctr ckp mmg girl sbb dctr sndri bgi tngok burger tue nmpk jelas sngt🤭dan dctr ulg blik cek klw ada telur llki tue ka teda mmg takde dctr ckp.. sy sndri pun jelas2 nmpk burger😊spa ada pengalaman mcm sy skrg nie tlg info kn😅excited dpt bby girl sbb ank prtma boy dan mmg nmpk belalai gajah msa scan ank prtma😇🤍😭

saya anak pertama semua cakap baby girl sbb perut kecil. sampai kakak ipar saya yang nurse pon ckp baby girl. sekali doktor scan ha terkangkang nmpk pistol. doktor tanya kakak ipar sy mcm mana awk teka baby girl. dia ckp tgk perut. doktor tu kata pandai2 je teka jantina melalui bentuk perut ni ha pistol ha. gelak je kakak ipar saya.

5mo ago

😂

Yg sy pula lain.. instinct sy kuat sgt mngatakan bby girl, bapa sy pula dari awal 1st trimester khamilan lagi dia dah confirm boy padahal dia tak nampak pun perut sy.. Skali scan, mmng btul2 boy 🤣 skjap je dah nampak pistol hahaha 😂😂 hairan juga ya, now sy dah 28weeks❤️

5mo ago

Nasib baik mmg nampak, ini pistol telur mmg tak nmpak, kita dh bagitau mmg xde, dia boleh ckp "haish, xde nya. Mmg boy. Caya la" Ha sudah😂. Last2 ckp betul la tu.

mak aku tgok bentuk perut aku baby girl. pastu scan dekat kkia doc cakp pun macam girl. sbb ada 3line mcm burger 😍🤗 instinct aku pn bby girl, harap² kluar pun girl sbb barang da bnyak beli pink. lagi pn boy da dpat sorg. abg nya 😅

5mo ago

Sama la, anak first boy. Masa buat detail scan mmg pistol dia buat main lagi2 tertera, second one no dh 3 - 4 doctor cakp mcm girl and kita sndri pin tgok scan tu xnmpak pun dia. Kalau kluar lain x tau la. Baju semua bunga, butterfly. Pakai je la kut😂

next time jawab je pandai la awak tu. now zaman teknologi bukan zaman ahli nujum tgk bentuk pastu confident sgt. haha geram kadang kalau yg over defend statement dia mcm dia ahli nujum 🤣🤣🤣

nk buat mcm manaa mata dia power lg dr badan baby 🤣 dah scan nampak girl pun dikatanya boy lagi.. biar je la takyah lawan power dia tu

5mo ago

Dia pakai kuasa bomoh kelapa ni

Perkara biasa tu. Layankan je hehe