Boleh tak share apa yang korang buat untuk tenangkan baby selain susu?

Share please

4 Balas

kalau saya, biasanya bedung dulu, sbb baby saya jenis kalau dia resah tangan merewang, lepas tu terjaga sbb tangan dia terpukul diri sendiri.. 😂 selain tu dodoikan, check hidung tersumbat ke tak(sbb baby saya mudah tersumbat hidung), kalau tersumbat, spray sterimar baru dia ok..

anak saya minum susu je tertidur. Bila meragam terjaga ke apa, kna make sure sendawakan dulu betul2 bru menyusu balik. Takut perut dia x selesa. Sapu minyak lg. bg ada aroma, cek pampers, Dukung Letak dkt dada kita.

pasang white noise waktu tidur dalam suasana yg tenang, dodoi, tepuk-tepuk, bedung, dukung pastu bawa jalan,

cuddle your baby and talk quietly until calm