Share kan please 🤭

Cuba share pengalaman korang

Share kan please 🤭
4 Balas

Sy pun due 5/6 jg 😆 skrg perut kerap mengeras & ada masa rasa sakit2 bwh perut.. harap2 baby kluar hujung bulan atau awal sikit. Skrg sy bykkan berjalan & buat exercise. Last week pegi checkup, doc scan & kata kepala baby dah masuk laluan.. smoga dipermudah utk kita smua ibu2 ❤️

2w ago

Wah yeke .. mudah2an . Ni pon requested beranak awal sbb nak sama bday mama papa dia . Pastu sbb tarikh tu je yg papa dia dapat teman sama dlm LR. . Baby okey je semua cuma psl dah kt laluan tu tak sure lagi. Perut masih tinggi ke sis

sy due 5/6 jugak. tadi pergi jumpa bidan. dia cakap kepala baby dah masuk panggul. bidan cakap sy akan bersalin sebelum due. bidan betulkan kedudukan baby. sebab baby sy asyik duduk belah kanan je. tak sakit ke induce ?

2w ago

Ada sbb jgk sy pilih awal dri due. Sbb tu nak thu jgk mcm mne oke ke bg yg berpengalaman . Lgpon mmg dah sakit main2 . Xboleh nak tahan juga some certain time

kalau memang nak baby keluar awal, baguslah kalau dia keluar sebelum tarikh induce tak? induce risikonya lagi tinggi dari baby keluar sendiri.

2w ago

Masih tak lagi . Cuma doc bg sbb bby dah ckup matang.

38weeks1day. Esok induce, sebb baby kurang gerak. Doc suggestkan induce sebab dh cukup bulan. Kita pun excited nk jumpa baby, 🤣

2w ago

Itulh berdebar juga ni.. esok share lh juga perkmbgn sis n bby. Sulung ke? Sy sulung