Do you always share your marriage problem with your mom?
Voice your Opinion
Yes, always
No, not sharing with anyone
Sometimes, if I had to

4751 respon

15 Balas

Kahwin muda. Umur 22 tahun. Mak selalu pesan Bila ada masalah wajib bagitahu dia. Mmg selalu bagitahu tapi keadaan bertambah rumit. Sampai kan ada 1 hari raya bila bersalaman dgn kakak kpd mak. Dia pesan; jangan cerita kisah rumah tangga kat sesiapa. Tahulah saya. Cerita rumah tangga saya dijaja oleh mak. Sakit nya hati. Mmg takkan bercerita lagi dah. Malu betul. Apa punya mak dah. Bila tak bercerita lagi bahagia hidup kami suami isteri. Lesson learned 🙃

x pernah. x de niat nk share ngn sape2. sbb , ia akan menyusahkan diri sendiri di masa akan datang. apa yg kita cerita hari ni waktu kita ada masalah, org akan ingat perangai suami kita mcm mana. tp bila time kita happy, org akan still tanya dh ok ke? biasa la, time sedih, suma rasa nak luah. bila time happy pun nak tunjuk. tu yg x nak share kat sape2. pendam je sorang2 selagi mampu 😶

setakat ni semua masalah boleh settle berdua jadi kami x pernah share.. bimbang cerita kami nanti jadi buah mulut

Since married.. Mslh kami berdua xpernah share dgn mertua or even my mom.. Because blh menambahkn lagi masalah..

Since married, my husband and I don't have any problem at all... Alhamdulillah.. I'm a proud wife..

Share marriage problem with my mom? No way ! Its better to share with my friends.

mama dah meninggal 😭😭 tp akan share sesetengah masalah dgn mak mertua

xpernah stakt ny..dan xakn ade tmpt mngdu lps ny 😔

Sometimes only.

Sometimes