senarai semak barangan keperluan di labour room n dalam wad

Share list semasa dalam labour room dan di wad

3 Balas

pgalaman sy 1st bby hari tu , sy bawak kain batik 1 , baju 1 , bra ( utk balik ) , lpastu pad , panties pkai buang ( yg ni boleh beli dekat daiso ) , sbun mndi ( size travel ) brus gigi , colgate , towel , stokin , minyak angin . brg bby bawak sleepsuit romper tu je senang yg putih tu brand pureen tk silap , bby 1st kluar dia pkai bju hospital , nnti dh msuk wad klau nk tukar bju dia boleh lh tukar , bawak dlm 3/4 helai , lebih tk ap standby . pampers newborn dlm 10-15 keping , sbb bby akn selalu berak dan kencing . minyak telon , sarung tangan / kaki bawak dlm 2/3 je , klau pkai sleepsuit romper tu mmg dh sekali ttup kaki just bawak sarung tgn , ketip kuku bby jgn lupa sbb bby kluar kuku pnjang nnti dia cakar2 muka bdan , kain bedung bawak 3 helai cukup , barut dan bedak tak payah bawak .. topi 1 untuk balik . itu je .. panjang pulak taip 🤣

Bag pastikan awak bawa masuk , jgn bg laki pgg , sbb nnti nk masuk labour room tak ingt dh bag 🤣 nnti suami tk blh masuk bg beg dlm labour room , naik wad baru blh . klau ada jaga baik hati dia hntr kn dlm labour room . klau tk bawak nnti ank klau berak nk cuci payah sbb dorang tk sediakn pampers dgn wipes tissue so sbb tu kena bwa beg . itu klau hspital kerajaan lh . nk2 time covid ni , payah sikit .

Hi mommy! bawa pampers,baju lengan panjang/pendek & Kain bedung jee. Mandian or ubat tak perlu bawak pun 😊 #TAPSupermoms