Saje nak cakap

Setiap kali nampak anak orang chubby, berisi, berketul2, berat cun cantik. Saye jadi cemburu. Sebab anak saye tak pena kat line putih. Dari awal sampai sekarang line kuning beratnye. Hahaha tapi anak saye sihat aktif Alhamdulillah.

7 Balas

Takpe awak, okay je tu. Awak follow je saranan doc & nurse. Kenalkan pemakanan yang bersesuaian nanti tau. Anak saya masuk umur 9bulan sampai sekarang 2tahun, masih line kuning. Sama je macam anak awak, active, sihat semua okay. Jangan risau & stress stress tau. 🫶🏻

sama la..ms lahir 2.8kg..ms chevk up 4 bln haritu 5.4kg je..dh masuk line kuning...sy ada beli penimbang baby...baru ni timbang sendiri kt rumah 5.6 😅 padahal minggu dpn dh nk check up 5bln

Xpe sis dh boleh mkn nti bg baby mkn yg tgi kalori mcm butter, cheese dlm bubur dia.nti naikla pelan2. Penat kalau line kuning ni tiap bln kk nk jumpakn.

its ok awak.. baby yg chubby berisi bukan selama-lamanya mcm tu.. Nant ada 1 masa,berat akn statik/ susah nak naik.. lagi2 bila da setahun..

5mo ago

btul stuju .

Sama la dgn anak sy.. lahir2 2kg je.. bila tgk baby lain..mula la risau gn ank sendiri..

Takpa awak sbb anak sulung saya pun KBB .. sekarang 4y berat dia 12kg sahaja

anak umo brp

5mo ago

Nak masuk 6 bulan da